Prajitura cu suc de mere si glazura de caramel

prajitura cu suc de mere si glazura caramel Prajitura cu suc de mere si glazura de caramel

Prajitura cu suc de mere si glazura de caramel

a carei reteta ti-o prezentam astazi este de origine americana. Ca majoritatea preparatelor americane, este foarte simplu de facut si foarte gustoasa. Pe de alta parte, contrar majoritatii preparatelor americane, este foarte sanatoasa!

Preparata din ingrediente naturale de cea mai buna calitate, fara premixuri, arome, coloranti sau alte "ajutoare", aceasta prajitura cu suc de mere are toate sansele sa devina preferata familiei tale...

...si a ta, cand vei vedea cat de simplu se prepara! Iata reteta:

Prajitura cu suc de mere si glazura de caramel

 

Ingrediente prajitura

  • 200 g faina alba, cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita nucsoara macinata 
  • ½ lingurita sare
  • 115 g unt nesarat 
  • 100 g zahar brun 
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita extract de vanilie 
  • 2/3 cana suc de mere integral tulbure Natural 100% - Santerra - alles gut
  • ½ cana stafide (optional)

Ingrediente glazura caramel

  • 115 g unt nesarat
  • 210 grame 
  • 5 linguri lapte
  • 225 grame zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare prajitura cu suc de mere

Preincalzeste cuptorul la 170 grade. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava rotunda cu diametrul de 22 cm, cu pereti detasabili.

Cerne impreuna faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea.

Intr-un bol incapator, bate untul la viteza mica pana devine moale. Adauga treptat zaharul si continua sa amesteci pana ce compozitia devine usoara si spumoasa.

Adauga ouale pe rand, amesteca bine dupa fiecare. Adauga si vanilia, amesteca din nou.

Intra acum in scena sucul de mere, care se adauga cate putin, alternativ cu faina. Dupa fiecare aditie, amesteca bine, pana la omogenizare. Daca pui si stafide, adauga-le la final.

Aluatul e acum gata, toarna-l in tava si la cuptor cu el pret de 30-40 de minute, in functie de cuptor. Cel mai de incredere este testul scobitorii - daca o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata, prajitura este coapta.

Lasa prajitura cu suc de mere sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi scoate-o pe un gratar ca sa se raceasca complet.

Intre timp pregatim glazura de caramel pentru delicioasa noastra prajitura cu suc de mere.

Topeste untul intr-o craticioara cu fund dublu, adauga zaharul brun si amesteca pana se topeste. Adauga laptele, adu amestecul in punctul de fierbere si lasa-l sa fiarba pret de 1 minut. Ia craticioara de foc si adauga treptat zaharul amestecand continuu cu un tel. La final adauga extractul de vanilie. Caramelul astfel obtinut trebuie sa aiba o textura usoara, pufoasa.

Decoreaza prajitura cu suc de mere cu un poș sau pur si simplu cu lama unui cutit de unt. Este delicioasa! Pofta buna, si scrie-ne daca o incerci, ne-am bucura sa stim daca ti-a placut!


Lasa un comentariu:

13 + seven =

* Scrie codul din imagine pentru a dovedi ca nu faci spam. Daca nu intelegi da Click pe imagine pentru a auzi cuvantul pronuntat.

Click pentru a auzi care este cuvantul din imagine.