Mure - Superfructe romanesti (4). Beneficii si calitati terapeutice.

mere + mure  300x220 Mure   Superfructe romanesti (4). Beneficii si calitati terapeutice.

Suc natural de mere si mure.

Din seria superfructelor romanesti nu puteau lipsi atat de indragitele fructe de padure: murele, zmeura si afinele. Pe cat de mici, pe atat de bogate si concentrate in vitamine, minerale si antioxidanti, aceste comori miniaturale ale naturii nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra.

Astazi ne vom concentra atentia asupra murelor. Suculente, dulci, parfumate si foarte aromate, murele sunt recomandate ca fiind imunostimulatoare, energizante si revitalizante.

Poate cel mai faimos compus al murelor este resveratrolul, supranumit antioxidantul-minune. Acesta se regaseste in special in fructele inchise la culoare (mure, afine, struguri rosii si merisoare) si stimuleaza productia proteinei longevitatii, conducand astfel la incetinirea procesului de imbatranire. Vitaminele (C, E, acid folic, complexul B) si mineralele (fier, magneziu, potasiu, calciu) din mure vitalizeaza organismul si sustin sistemul imunitar. De asemenea, murele contin acid elagic, un antioxidant cu proprietati antitumorale dovedite stiintific. Seleniul conţinut de mure este un mineral valoros pentru buna funcţionare a creierului, ajută la combaterea anxietăţii şi a depresiei.

Murele se coc in perioada iulie-octombrie, cand e bine sa le consumam proaspete, in starea lor naturala. Daca dorim sa ne bucuram de ele si in extrasezon, le putem congela sau transforma in dulceata ori suc natural.

Stiati ca?

  • In mod ideal fructele de padure se consuma proaspete, in sezon.
  • Prin congelare, fructele de padure isi pastreaza cel mai bine calitatile nutritive.
  • Fructele de padure romanesti, din culturi spontane, salbatice, sunt net superioare din punct de vedere nutritiv celor de cultura, importate de la distante mari.
  • Pentru sucul de mere si fructe de padure, Natural 100% – Santerra – alles gut foloseste exclusiv fructe romanesti de la munte, congelate imediat dupa ce au fost culese in sezonul lor.

Acestea fiind zise, va poftim ca peste cateva luni sa va bucurati de murele dulci si aromate. Pana atunci, va puteti rasfata cu sucul de mere si mure Natural 100% – Santerra – alles gut! simple smile Mure   Superfructe romanesti (4). Beneficii si calitati terapeutice.


Lasa un comentariu:

3 × 3 =

* Scrie codul din imagine pentru a dovedi ca nu faci spam. Daca nu intelegi da Click pe imagine pentru a auzi cuvantul pronuntat.

Click pentru a auzi care este cuvantul din imagine.