Top 5 fructe bogate in antioxidanti

top fructe antioxidante 300x165 Top 5 fructe bogate in antioxidanti

Fructe bogate in antioxidanti.

Stim deja ca dintr-o alimentatie sanatoasa nu pot lipsi fructele, consumate in sezonul lor sau conservate astfel inca sa isi pastreze cat mai bine calitatile - congelate, dulceata fara zahar, suc natural.

Toate fructele contin substante nutritive benefice organismului, insa unele dintre ele se detaseaza de restul plutonului, fiind veritabile campioane prin continutul lor ridicat de antioxidanti.

Antioxidantii sunt compusi ce sustin imunitatea naturala a organismului si previn deteriorarea celulelor, luptand astfel impotriva instalarii si evolutiei bolilor cum sunt cele cardiace, Alzheimer, Parkinson si diverse forme de cancer.

Nu toate fructele sunt insa egale, unele avand un continut mai ridicat de antioxidanti decat altele, asa ca ne-am gandit sa vi le prezentam pe cele mai valoroase din acest punct de vedere.

Top 5 fructe bogate in antioxidanti

  • Fructele de padure. De departe, fructele cu cel mai ridicat continut de antioxidanti ce neutralizeaza efectele nocive ale radicalilor liberi. Mure, merisoare, zmeura, caspuni sau afine, toate exceleaza la acest capitol, fiind veritabile cocktail-uri de vitamine, minerale si antioxidanti cu actiune imunostimulatoare.
  • Merele. Zicala potrivit careia un mar pe zi tine doctorul departe este sustinuta de numeroase studii stiintifice care au dovedit beneficiile merelor si ale produselor derivate din mere asupra starii generale de sanatate.Toate soiurile de mere sunt potrivite, de consumat cu tot cu coaja pentru beneficii maxime. Contin vitaminele A,C, complexul de vitamine B, flavonoizi,  polifenoli si pectina.
  • Portocalele. Avand un continut ridicat de vitamina C, sunt racoritoare si energizante pe timp de vara, iar in sezonul rece ne feresc de raceli si gripe. Grapefruitul, mandarinele, clementinele fac parte din aceeasi familie. Pe langa vitamina C, citricele contin si naringina, un flavonoid recunoscut pentru virtutile sale in lupta cu cancerul.
  • Prunele. Nu trebuie privite ca niste fructe banale, deoarece contin multa vitamina C, vitamina A si fitonutrienti, antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire si inhiba dezvoltarea tumorilor cancerigene maligne.
  • Strugurii rosii. Sunt de preferat celor albi datorita culorii lor, semnul distinctiv al continutului de resveratrol, antioxidantul-minune, cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum si sursa naturala a longevitatii. Bioflavonoidele nu sunt nici ele de neglijat, acestea avand de asemenea proprietati antioxidante notabile.

Ne bucuram sa regasim in acest top multe dintre ingredientele sucului integral tulbure Natural 100% – Santerra – alles gut, obtinut direct din fruct, fara adaos de apa, zahar sau indulcitori, coloranti, conservanti sau arome. Doar fructul si nimic mai mult, asa se explica gustul bogat si autentic de mere, afine, zmeura, mure, merisoare, capsuni sau prune.

Care sunt fructele voastre preferate?

Incercati sa includeti alimente bogate in antioxidanti in dieta voastra?

 


Lasa un comentariu:

fifteen + thirteen =

* Scrie codul din imagine pentru a dovedi ca nu faci spam. Daca nu intelegi da Click pe imagine pentru a auzi cuvantul pronuntat.

Click pentru a auzi care este cuvantul din imagine.