Afine - Superfructe romanesti (6). Beneficii si calitati terapeutice.

santerra afine 300x216 Afine   Superfructe romanesti (6). Beneficii si calitati terapeutice.

Suc natural de mere si afine.

Afine. Seria superfructelor romanesti continua cu ele, aceste fructe de padure mici dar atat de valoroase din punct de vedere nutritiv. Alaturi de mure si zmeura, afinele sunt mai populare decat suratele lor catina, merisoarele sau macesele datorita gustului delicios, suficient de dulce pentru a putea fi consumate ca atare.

Micutele bobite purpurii isi datoreaza culoarea superba pigmentului natural numit antocianina, care reduce incidenta cancerului, indiferent de localizare, atat prin actiune directa, de distrugere tumorala, cat si prin reciclarea glutationului - cel mai puternic si mai important dintre antioxidantii produsi de organism.

Datorita continutului de antocianina, seleniu, vitaminele A, C, E, complexul de vitamine B,  zinc, sodiu, potassiu, cupru, magneziu, fosfor si mangan, afinele impiedica degenerarea neuronilor, contribuie la prevenirea imbatranirii sistemului nervos, imbunatatesc functiile creierului si previn astfel aparitia bolii Alzheimer. Flavonoidele  din afine imbunatatesc circulatia sangelui, neutralizeaza radicalii liberi ce provoaca bolile si imbatranirea organismului, si protejeaza impotriva cancerului.  Afinele au proprietati antiinflamatoare si antibacteriene si lupta cu succes impotriva infectiilor din organism. Complexul de nutrienti din afine ajuta la scaderea colesterolului rau si a trigliceridelor, sustinand astfel sanatatea cardiovasculara.

Antocianina este de asemena responsabila pentru incetinirea procesului de scadere a acuitatii vizuale. Astfel,  afinele pot preveni sau intarzia problemele oculare specifice inaintarii in varsta cum sunt cataracta, miopia sau hipermetropia. Sanatatea oculara generala beneficiaza de pe urma antioxidantilor continuti de afine: carotenoide (luteina si zeaxantina), flavonoide (rutina, quercitina, resveratrol), secondate de vitaminele A, C si E.

Afinele si sucul de afine integral sunt totodata o sursa de fibre, imbunatatind astfel digestia si prevenind constipatia.

Stiati ca?

  • In mod ideal, fructele de padure se consuma proaspete, in sezon.
  • Prin congelare, fructele de padure isi pastreaza cel mai bine calitatile nutritive.
  • Fructele de padure romanesti, din culturi spontane, salbatice, sunt net superioare din punct de vedere nutritiv celor de cultura, importate de la distante mari
  • Pentru sucul de mere si fructe de padureNatural 100% – Santerra – alles gut foloseste exclusiv fructe romanesti de la munte, congelate imediat dupa ce au fost culese in sezonul lor.

Atat pentru beneficiile de necontestat aduse sanatatii, cat si pentru gustul grozav, va invitam cu drag (si convingerea ca o sa-l iubiti!) sa incercati sucul de mere si afine Natural 100% – Santerra – alles gut.


Lasa un comentariu:

sixteen + 16 =

* Scrie codul din imagine pentru a dovedi ca nu faci spam. Daca nu intelegi da Click pe imagine pentru a auzi cuvantul pronuntat.

Click pentru a auzi care este cuvantul din imagine.